Preud'homme over vertrek bij Club: Zal nooit vergeten wat Vincent zei

Preud'homme over vertrek bij Club: "Zal nooit vergeten wat Vincent zei"

22-08-2017 20:00
4

Michel Preud'homme mag tevreden terugkijken op zijn tijd bij Club Brugge. Met een titel én een beker heeft hij het lang niet slecht gedaan. Mentaal was de periode echter wel zwaar voor Preud'homme.

Preud'homme legt uit waarom hij onmogelijk kon doorgaan met Club. "Ik zal nooit vergeten wat Vincent, die een vriend is geworden, me zei: je hebt een te groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je werkt dag en nacht, bereidt alles voor tot in de kleinste details, maar soms lukt het gewoon niet. Daar hoef je je niet verantwoordelijk voor te voelen. Maar zodra ik bij een club heb getekend, voel ik me voor alles verantwoordelijk. Eén nederlaag? Geen kampioen? Ik nam het op mij, en op mij alléén", stelt hij in Humo.

De coach cijferde zich helemaal weg voor zijn ploeg. "Met een zoektocht naar erkenning heeft dat niets te maken, wél met het beste willen voor mijn club. Daar doe ik alles voor, omdat ik wil dat ze blij is dat ze mij in dienst heeft genomen. Mijn imago of mijn gezondheid interesseren me dan niet."

Preud'homme steekt nu vooral veel tijd in zijn familie. "Ik heb schuldgevoel, voor het verleden, omdat ik er nooit was. Het was altijd voetbal, voetbal, voetbal. Vroeger kreeg ik die boodschap via mijn ex-vrouw: dat ze hun papa misten en hem vaker wilden zien. Nu kunnen ze ‘t me zelf zeggen: dat raakt je méér. Ik ben op een leeftijd gekomen dat je begint na te denken: wat is er nog buiten het voetbal? Dan kom je vanzelf bij je kinderen uit. Je werkt en draagt verantwoordelijkheid, maar je moet ook proberen gelukkig te zijn. Iedereen doet dat op zijn manier, maar als het niet lukt, dan moet je durven een andere weg in te slaan."