Leko moet keuzes maken: twee opvallende namen uit selectie voor AEK Athene

Leko moet keuzes maken: twee opvallende namen uit selectie voor AEK Athene

22-08-2017 14:48
4

Donderdagavond staat Club Brugge voor een cruciale pot voetbal, en dat al vroeg op het seizoen. In Athene hopen de West-Vlamingen de kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League af te dwingen. Na de 0-0 uit de heenpartij wordt dat nog een zware klus.

Ivan Leko maakte dinsdag zijn selectie bekend voor het treffen. Naast de 21 geselecteerden blinken twee zomeraanwinsten uit in afwezigheid: Jordi Vanlerberghe en Jérémy Perbet. Die eerste naam is behoorlijk opvallend, want Vanlerberghe startte afgelopen weekend in en tegen KV Kortrijk (1-2-winst) nog gewoon in de basis. Leko gebruikte die wedstrijd echter voornamelijk om te roteren.

Hoewel Perbet een grote naam heeft in het Belgische voetbal, valt zijn afwezigheid makkelijker te verklaren. De Franse goalgetter kreeg in het prille seizoensbegin wel zijn kans, maar kon nooit overtuigen. Inmiddels is hij in de rangorde voorbijgestreefd door Jelle Vossen en Wesley Moraes. Die twee aanvallers zijn er wél bij in Athene.

De selectie van Club Brugge:
Doelmannen: Ethan Horvath, Guillaume Hubert, Jens Teunckens
Verdedigers: Helibelton Palacios, Dion Cools, Bjorn Engels, Brandon Mechele, Stefano Denswil, German Mera, Laurens De Bock, Ahmed Touba
Middenvelders: Timmy Simons, Marvelous Nakamba, Ruud Vormer, Hans Vanaken
Aanvallers: Lior Refaelov, Abdoulay Diaby, Jelle Vossen, Wesley Moraes, Emmanuel Dennis, Anthony Limbombe