Van Damme heeft einde al gepland: ''Wat Timmy Simons doet, dat trek ik niet''

Van Damme heeft einde al gepland: ''Wat Timmy Simons doet, dat trek ik niet''

22-08-2017 13:39
9

Jelle Van Damme is dinsdag officieel voorgesteld als de nieuwste versterking van Antwerp. De 31-voudig Rode Duivel gaf tijdens zijn perspresentatie nog eens toelichting bij zijn keuze voor The Great Old. 

Van Damme gaf al enkele weken terug te kennen dat hij vanwege zijn twee kinderen graag terug wilde keren naar ons land. Zijn Amerikaanse werkgever LA Galaxy was niet van plan om hem zonder slaag of stoot te laten gaan, want het zou wel de aanvoerder van de ploeg kwijtspelen. LA Galaxy was vanwege de persoonlijke reden uiteindelijk toch bereid om mee te werken en ging akkoord met een transfersom van 200.000 euro.

Antwerp wilde Van Damme dolgraag binnenhalen, maar kreeg stevige concurrentie van AA Gent. Uiteindelijk koos de routinier dus voor de promovendus. Van Damme maakte daarmee een keuze met het hart. ''Ik had bij AA Gent meer kunnen verdienen, maar mijn gevoel is belangrijker dan geld'', liet hij weten aan VTM Stadion. Van Damme is overigens van plan om zijn loopbaan in Antwerpen te beëindigen. ''Ik wil nog 2 à 3 jaar voetballen bij Antwerp, daarna is het goed geweest. Wat Timmy Simons doet, dat trek ik niet'', zei Van Damme.