Sterspelers Standard onder vuur genomen: ''Ze hebben geen spiegel''

Sterspelers Standard onder vuur genomen: ''Ze hebben geen spiegel''

22-08-2017 13:10
4

Ricardo Sa Pinto moest als de nieuwe coach van Standard voor betere resultaten zorgen, maar na vier matchen hebben de Luikenaars pas vier punten verzameld. Aad de Mos is in Het Nieuwsblad scherp voor enkele bepalende spelers.

''Nu wordt gewezen naar Dossevi en Mpoku als hun beste spelers. Dat zijn twee spelers die hun wedstrijd in de wedstrijd spelen. Aan de bal af en toe heel leuk, maar zonder bal niets. Ze verdienen iets meer dan de rest, voelen zich ook beter en hebben geen spiegel'', aldus een kritische De Mos. Paul-José Mpoku kreeg lucht van de kritiek en reageerde op Twitter fel richting De Mos.

De Mos is overigens ook niet onder de indruk van de defensie. ''Achterin duurt het een dag vooraleer Laifis en Scholz gedraaid zijn. Dat zijn niet de moderne, snelle verdedigers die het voetbal kunnen brengen dat bij Standard hoort: aanvallen en jagen. Ze trekken liever achteruit. Terwijl de anderen, Mpoku voorop, vooruit willen.'' Tot slot moet ook spits Orlando Sa het ontgelden. ''En dan voorin heb je Sa. Idiote spits. Zo heb je een elftal dat op het middenveld een zee van ruimte laat'', besluit De Mos zijn analyse.