De spelers staan niet meer achter Vanhaezebrouck, dat weet ik zeker

"De spelers staan niet meer achter Vanhaezebrouck, dat weet ik zeker"

22-08-2017 12:14
4

Voor de eerste keer sinds Hein Vanhaezebrouck trainer is van KAA Gent wankelt zijn positie. In Het Nieuwsblad laat Aad de Mos zich uit over de trainer van de Buffalo's. Volgens de Nederlander heeft Vanhaezebrouck nog heel wat werk voor de boeg. 

"Nu moet Vanhaezebrouck bewijzen dat hij een peoplemanager is. Maar dat ís hij niet. Hoeveel krediet hij nog heeft, hangt af van zijn relatie met Louwagie en De Witte. Hij is in elk geval een jaartje te lang gebleven. Er zit op trainers evengoed een houdbaarheidsdatum als op spelers. De spelers vinden het steeds vermoeiender, altijd maar datzelfde praatje. Ze staan niet meer achter hem, dat weet ik zeker. Waarbij ze ook wel lezen hoe de relatie is tussen hem en zijn superieuren", aldus De Mos. 

"Ik ben nochtans een enorme fan van Vanhaezebrouck voor de manier waarop hij twee jaar zijn ploeg liet voetballen, vooral Europees. Maar hij is eigenwijs en star. Het moét een 3-4-3 zijn, bijvoorbeeld. En nu het slecht gaat beginnen te klagen dat iedereen naar de coach wijst, dat is niet eerlijk. Ook voor hem geldt de wet: als de resultaten slecht zijn, wordt er áltijd naar de coach gewezen.”

Volgens De Mos is de malaise van de Buffalo's zeker niet alleen te wijten aan de trainer. "Hét grote probleem van Gent vind ik het teveel aan transfers. Afwachten wat Andrijasevic brengt. En of Kubo bevestigt. Bij Japanners duurt het nooit een heel seizoen lang. Morioka was bij Warschau ook niets. Dat maakt de kleedkamer onrustig. Een Milicevic die zegt: Hoezo, komt er een nieuwe 10?"

"De citroen is uitgeperst, vooral verdedigend. Spelers als Mitrovic moeten al 2 jaar op de toppen van hun tenen spelen. Nog één raad: als ze nu nog versterking halen, moet het eróp zijn. Je kan niet blijven zeggen: pech van de laatste minuut."