Dendoncker wordt gefileerd: ''Strik erom! Zijn vertrek versterkt Anderlecht''

Dendoncker wordt gefileerd: ''Strik erom! Zijn vertrek versterkt Anderlecht''

22-08-2017 11:44
8

Anderlecht zoekt naar antwoorden na de zwakke 4 op 12. De analisten hebben de messen geslepen en oordelen keihard over het spel van Anderlecht. Leander Dendoncker wordt aangewezen als de grootste teleurstelling. Aad de Mos pleit zelfs voor een vertrek van de middenvelder.

Dendoncker gaf na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Sint-Truiden (2-3) dat hij last heeft van de transferperikelen rondom zijn persoon. Volgens De Mos moet Anderlecht de middenvelder zo snel mogelijk van de hand doen. "Ik vraag me zelfs af of Dendoncker wel zo goed is. Tielemans speelt ook niet in Monaco. Strik erom! Als je hem houdt, krijg je nog meer ellende", is de ex-trainer van paars-wit scherp in Het Nieuwsblad.

De Mos denkt dat Anderlecht de Rode Duivel niet zou missen, maar er zonder hem juist op vooruit zou gaan. "Ik draai het om: een vertrek van Dendoncker verzwakt Anderlecht niet, maar versterkt ze juist. Want dan is er tenminste duidelijkheid en kan je op automatismen werken. Nu hebben ze géén middenveld. Zonder Dendoncker kan je dan met een middenveld met Trebel, Kums en Hanni spelen'', besluit de Nederlander. Vanuit Spanje zou er nog altijd interesse voor Dendoncker zijn.