'Chelsea wil wachten op verdediger en hoopt daarmee op pole position te komen'

'Chelsea wil wachten op verdediger en hoopt daarmee op pole position te komen'

22-08-2017 08:12

Chelsea wil Virgil van Dijk nog altijd dolgraag aan de selectie toevoegen, maar de kans lijkt klein dat de 26-jarige stopper deze transferperiode al naar Stamford Bridge vertrekt. Volgens kwaliteitskrant The Telegraph wil de regerend Premier League-kampioen het standpunt van diens huidige werkgever Southampton respecteren.

Hoewel Van Dijk koste wat kost wil vertrekken bij Southampton en een transferverzoek heeft ingediend, willen The Saints absoluut niet meewerken aan een transfer. Chelsea heeft naar verluidt aangegeven dat het pas een bod op de Oranje-international doet, wanneer het daar toestemming voor krijgt van Southampton. Dit lijkt niet te gaan gebeuren voor 1 september, maar Chelsea is bereid om te wachten tot de winterstop of zelfs de volgende transferzomer.

Hiermee hoopt Chelsea op 'pole position' te komen voor Van Dijk. Liverpool benaderde de centrale verdediger enkele maanden terug zonder dat Southampton dit wist en werd vervolgens aangeklaagd door The Saints. Vermoedelijk is de club nu eerder geneigd om zaken te doen met Chelsea dan met Liverpool.

Wanneer Southampton besluit om Van Dijk tóch te verkopen, wil het naar verluidt 65 miljoen euro ontvangen.