'Roef en Svilar worden vervangen door de zoon van de keeperstrainer'

'Roef en Svilar worden vervangen door de zoon van de keeperstrainer'

22-08-2017 06:48
6

Momenteel beschikt Anderlecht over vier keepers voor de A-ploeg. Toch wil paars-wit nog een nieuwe doelman aantrekken.Dat heeft alles te maken met de situaties rond Davy Roef en Mile Svilar. Volgens Het Nieuwsblad gaat Anderlecht wel voor een heel opvallende naam, die van Boy de Jong.

Boy is de zoon van Max de Jong, de keeperstrainer van Anderlecht. De 23-jarige keeper staat momenteel nog op de loonlijst van Telstar. Zijn jeugdopleiding kreeg Boy bij Feyenoord. Anderlecht zoekt een doelman als stand-in achter Matz Sels en Frank Boeckx.

Roef en Svilar staan op het punt Anderlecht te verlaten. Roef trekt meer dan waarschijnlijk op huurbasis naar Waasland-Beveren. Waar de toekomst van Svilar ligt, is nog niet duidelijk. Momenteel is Benfica de meest concrete piste voor de keeper die enkel nog via zijn advocaten spreekt met Anderlecht. 

Max de Jong kwam destijds via John van den Brom bij Anderlecht terecht. Na het ontslag van de trainer bleef de keeperstrainer in Brussel. Ook het ontslag van Besnik Hasi overleefde de Nederlander.