'Pech voor Peter Maes: sterkhouder is opnieuw wekenlang buiten strijd'

'Pech voor Peter Maes: sterkhouder is opnieuw wekenlang buiten strijd'

21-08-2017 23:55

Peter Maes lijkt goed op weg om Sporting Lokeren te reanimeren. Na een povere nul op negen wonnen de troepen van Maes afgelopen zaterdag de derby op het veld van Waasland-Beveren (2-3). Toch is er ook een beetje slecht nieuws, want aanvoerder Killian Overmeire is opnieuw buiten strijd.

De middenvelder stond vorig seizoen al vijf maanden aan de kant met een schouderblessure. Op het einde van de voorbereiding sloeg het noodlot opnieuw toe voor Overmeire. Hij sukkelde toen met een scheurtje in de adductor. Tegen Waasland-Beveren kreeg hij zijn eerste speelminuten, maar zijn oude blessure speelde weer op.

Overmeire voelde een pijnscheut in hetzelfde been en zal waarschijnlijk weer een tijdje moeten revalideren. "Ik had zo uitgekeken naar deze match", vertelde Overmeire aan Het Laatste Nieuws. "Eindelijk nog eens tussen de lijnen en dan gebeurt dit. Nu weet ik het even niet meer. Ik voelde weer een kramp en pijn in hetzelfde been, maar nu lager. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies aan de hand is."