Mooie start en competitieleider, maar nog lang geen record voor Club Brugge

Mooie start en competitieleider, maar nog lang geen record voor Club Brugge

21-08-2017 20:35
6

Met een twaalf op twaalf is Club Brugge goed aan het seizoen begonnen. De Bruggelingen staan fier op kop met Charleroi. Mooie resultaten dus, maar een clubrecord is het zeker nog niet.

De vier gewonnen wedstrijden zijn zeker wel mooi te noemen. Het is van 2002 geleden dat Club Brugge nog zo goed aan het seizoen was begonnen. Dat meldt Club Brugge op de officiële website.

In het seizoen 2002-2003 begon Club Brugge het seizoen met zeges op La Louvière en Westerlo. Thuis won het van Beveren en KV Mechelen. Op de vijfde speeldag won het van Standard, de tegenstander van zondag. Een week later ging ook Gent onderuit. Als Club die reeks wil evenaren moet het dus nog twee keer winnen.

Dat is echter niet het record van Club Brugge. In het jaar 2000 won Club Brugge namelijk maar liefst zijn eerste veertien(!) wedstrijden van het seizoen. Leko en zijn jongens hebben dus nog wel wat werk voor de boeg. Als Club zondag van Standard wint, is het toch al de op drie na beste start van de clubgeschiedenis.