Geen ruzie bij Gent, De Witte neemt het op voor Vanhaezebrouck

Geen ruzie bij Gent, De Witte neemt het op voor Vanhaezebrouck

21-08-2017 19:14
16

AA Gent heeft het niet al te makkelijk gehad dit seizoensbegin. Europese uitschakeling en amper een 1 op 12 in de competitie. Hier en daar werd al geopperd dat Hein Vanhaezebrouck weleens moet vrezen voor zijn job. Dat weerlegt Ivan De Witte.

"Het woord crisis gebruik ik niet graag", reageert voorzitter Ivan De Witte bij Sporza. "We zitten in een moeilijke periode, de moeilijkste periode die we meemaken sinds Hein Vanhaezebrouck hier trainer is. Nu is het aan iedereen samen - de trainer en het bestuur - om deze situatie op te lossen. Eind vorig jaar kenden we ook een moeilijke periode. Daar zijn we ook uitgekomen."

Ondanks de moeilijke start moet Vanhaezebrouck zeker nog niet vrezen voor zijn job. "Hein Vanhaezebrouck heeft ons al geweldig veel diensten bewezen. Hij heeft AA Gent op de kaart gezet in België en Europa", zegt De Witte. "Met mooi en goed voetbal heeft hij de club op een ander niveau gebracht. Dat vergeet je niet zomaar."

De schuldige
Volgens de voorzitter van Gent ligt het ook niet (alleen) aan de trainer. "We willen zeker niet eenzijdig de schuld bij de trainer leggen. Dat is te gemakkelijk. Er spelen heel wat factoren. We zijn met z'n allen in een situatie beland die we nog niet gekend hebben onder Vanhaezebrouck. Dat leidt me tot de verantwoordelijkheid van een bestuurder en een voorzitter."

 "Nu moeten we samen het schip weer op koers brengen", zegt Ivan De Witte. "De oorzaken van onze nederlagen hebben niet alleen een sportieve oorzaak. Daarom mag het bestuur en de voorzitter niet afzijdig blijven. Dat zal ik ook niet doen", besluit hij.