Van Holsbeeck doorbreekt de stilte: Spelers moeten zichzelf in vraag stellen

Van Holsbeeck doorbreekt de stilte: "Spelers moeten zichzelf in vraag stellen"

21-08-2017 17:10
16

Trainer René Weiler wilde het woord crisis niet in de mond nemen, maar de zenuwen staan strak gespannen bij Anderlecht na een magere 4 op 12. Manager Herman Van Holsbeeck reageert nu officieel op de moeilijke periode van paars-wit.

"We moeten eerlijk durven zijn en zeggen dat we niet goed spelen", geeft Herman Van Holsbeeck toe in een mededeling op de eigen website. "Het is een feit dat we met 4 op 12 onze start gemist hebben, maar dat betekent dat we nu hard moeten werken om verder te bouwen aan de spelersgroep en het tij te keren. Dat is onze belangrijkste doelstelling nu."

Impulsieve beslissingen zullen er niet zijn, aldus de manager van paars-wit. "Het talent is voorhanden in onze spelerskern, dat weten we. De club heeft mooie investeringen gedaan op vlak van kwaliteit, en dat zal ongetwijfeld beginnen renderen. We moeten daarom ook niet meteen de technische staf met de vinger gaan wijzen, dat zou te gemakkelijk zijn. Nu moet iederéén gewoon collectief de rug rechten."

Maar wat moet de ploeg dan doen om uit het dal te kruipen? "Op dit moment moet iedereen, van de gevestigde waarden tot de bankzitters, zichzelf in vraag durven stellen. Pas als we naar onszelf kijken zullen we de nodige stappen kunnen zetten en uiteindelijk beter worden. Zo moeten we opnieuw richting het niveau van een landskampioen groeien", besluit Van Holsbeeck.