Gaat Anderlecht nog grote kuis houden? 'De situatie is explosief'

Gaat Anderlecht nog grote kuis houden? 'De situatie is explosief'

21-08-2017 16:08
11

Dat Anderlecht zijn start in de Jupiler Pro League gemist heeft, dat is nog een understatement. De fansite Anderlecht Online kruipt in de pen en heeft één boodschap: zoek kwaliteit.

In een boodschap aan het bestuur kaart Anderlecht Online de problemen aan. "Als er vorig jaar een schifting gebeurde op gebied van mentaliteit, is er nu één nodig op vlak van kwaliteit. Thelin en Bruno bewezen gisteren wat zo ongeveer iedereen vorig seizoen al zag: ze komen kwaliteit te kort om voor Anderlecht te spelen. Dat we hen een tweede jaar huurden omwille van mentaliteit of omdat hij een Belg is, is belachelijk. Dat de 23-jarige Bruno niet aan de enkels komt van zijn drie jaar jongere versie, gewoon intriest."

Anderlecht heeft wel een basis om bij te beginnen. "Met Sels, Obradovic, Spajic, Kara, Dendoncker, Kums, Hanni, Onyekuru en Teodorczyk beschikt Anderlecht over negen pionnen die dit seizoen de typeploeg kunnen vormen. Als ze op de juiste plaats worden uitgespeeld. Met Boeckx en Trebel en de jonge Sowah en Gerkens beschik je over vier degelijke alternatieven."

Te veel middelmaat
Buiten die dertien namen zijn er echter weinig spelers die het truitje waard zijn. "Daarna gaapt de grote leegte. Met Appiah hadden we het na drie speeldagen al wel gehad. Over Chipciu kan je eigenlijk hetzelfde zeggen. Aan werklust en het verdedigende vlak zal het niet liggen. Maar offensief zijn ze allebei vreselijk beperkt. Stanciu zal moeten spelen om er door te komen. En of dat bij Anderlecht kan, is maar zeer de vraag. Misschien is een uitleenbeurt geen slecht idee."

"Delcroix zal als hij niet wordt uitgeleend een heel seizoen op de tribune zitten voor Deschacht. En als Ganvoula echt in de plannen van Weiler had gepast, zou hij gisteren wel gestart zijn in de plaats van Thelin. Roef en Svilar lijken nog te gaan vertrekken en aan Lambrecth, Harbaoui en Capel hoeven we geen woorden meer vuil de maken."

Crisis afwenden
De vrees voor een seizoen in mineur is duidelijk. "Tielemans is weg, Dendoncker aast nog op een transfer. Svilar moest het volgende jeugdproduct worden, maar dat verhaal is intussen bekend. De situatie op Anderlecht is explosief. Als het niet snel nog wat bijhaalt en beter gaat spelen, is Weiler in oktober geen coach meer van paars-wit.

"De transferperiode duurt nog tien dagen. Er is nog werk aan de winkel. Zowel aan inkomende als aan uitgaande zijde. Maar koop alsjeblieft nog iets fatsoenlijk voor de rechterflank. Koop. Want het zou zomaar kunnen dat we volgende maand in de Champions League aantreden met drie of vier spelers die gehuurd worden zonder aankoopoptie. Dan ben je spelerswaardes aan het opdrijven voor andere clubs. Koop. Iets. Fatsoenlijks. Niet huren. Niets minderwaardigs. En huur al zeker niets minderwaardigs voor twee jaar. Bedankt."