Horvath bereidt zich voor op thriller: Ik ga hen wel bestuderen

Horvath bereidt zich voor op thriller: "Ik ga hen wel bestuderen"

21-08-2017 15:27

Club Brugge heeft terug een onbetwiste nummer één in doel. Ethan Horvath kan de laatste matchen wel degelijk overtuigen, dat na een aarzelend begin. De Amerikaan lijkt klaar voor de clash met AEK Athene... zelfs voor strafschoppen.

Tegen KV Kortrijk leverde Horvath opnieuew een mooie prestatie af. "Ik kan nu eenmaal geen doelpunten maken, dus ben ik blij dat ik ze kan tegenhouden. En blij dat ik kon bijdragen aan de zege. Ze hadden me gewaarschuwd voor de vurige en vijandige sfeer die hier altijd hangt. En dat het thuispubliek wel dingen durft te gooien. Ik houd daar wel van", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. 

Zijn zekerheid in doel straalt ook af op de verdediging. "Ik voel ook wel dat de ploegmaats nu vertrouwen in me hebben. Het gaat steeds beter en ik groei elke wedstrijd. Ik ben tevreden met de prestaties die ik neerzet, de reddingen die ik doe en de keuzes die ik maak."

Club Brugge zette thuis een 0-0 neer op Athene. Wat als het daar weer een brilscore wordt? "Met mijn grootte en reikwijdte heb ik wel vertrouwen om een penalty te pakken. Met Jan (keeperstrainer Jan Van Steenberghe, red.) zal ik alle potentiële Griekse strafschopnemers wel bestuderen. Ik ben er klaar voor."

Specialist?
Een specialist is Horvath niet, maar gek genoeg heeft hij ook nog nauwelijks een strafschop tegengekregen. "De eerste penalty die ik pakte in mijn carrière, was die tegen Anderlecht in Play-Off 1 vorig seizoen. Al moet ik zeggen dat ik er in totaal ook nog maar twee of drie heb tegengekregen."