Napoli-fans slaken zucht van opluchting na uitspraken van Sarri over Mertens

Napoli-fans slaken zucht van opluchting na uitspraken van Sarri over Mertens

21-08-2017 20:20

Dries Mertens moet dinsdag het speerpunt worden voor Napoli, hij moet de kwalificatie van de Italianen mee veiligstellen. Nu komt er mogelijk een kink in de kabel.

Mertens begon afgelopen weekend op de bank tegen Hellas Verona (1-3 winst), uitgerekend omdat hij zich moest sparen voor de Champions League-voorronde tegen Nice. Tijdens zijn invalbeurt bezeerde hij zich echter aan zijn voet. Hij kan dan ook niet meetrainen met de groep en de match van dinsdag komt in het gedrang. Hij kan wel apart trainen, zo wordt vernomen via Belga.

Napoli moet nog aan de bak tegen Nice, al speelde het de Fransen vorige week wel van de mat. Met 2-0 heeft Napoli een riante bonus. Nice, dat deze keer wél met sterren Mario Balotelli en Wesley Sneijder kan aantreden, heeft echter nog een waterkansje om zich te plaatsen.

Update: Coach Maurizio Sarri had op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Nice goed nieuws te melden. "Mertens is fit en klaar voor dinsdag. Hij trainde enkel uit voorzorg apart", klonk het.