Sports Late Night afgemaakt in De Standaard: Dieptepunt was Imke Courtois

Sports Late Night afgemaakt in De Standaard: "Dieptepunt was Imke Courtois"

21-08-2017 13:15
9

Het programma Sports Late Night valt niet in de smaak bij alle fans, maar kennelijk ook niet bij de recensent van kwaliteitskrant De Standaard. Hij bekeek het programma enkele keren met frisse tegenzin.

Vooral de keuze van gasten is behoorlijk bizar. "Het probleem? De producenten van Sports Late Night lijken alleen geïnteresseerd in zo veel mogelijk kijkers (lees: reclame-inkomsten), wat leidt tot de zo voorspelbare 'voetbalverkleutering'. Met voorop die onbegrijpelijke beslissing BV’s uit te nodigen die niets van voetbal kennen en er dus ook niets zinnigs over te zeggen hebben. Wat interesseert mij in godsnaam de mening van callboy Rik Verheye?"

Ook de mensen die wel uit het voetbal komen zeggen echter weinig zinnigs. "Zelfs de echte analisten, die op zondag hun opwachting maken, doen mij spontaan van Sports Late Night wegzappen, want ook zij komen zelden verder dan cafépraat. De uitzending van vorige zondag was daar een schoolvoorbeeld van, met centrale praatgasten Geert De Vlieger, Imke Courtois en Bob Peeters. Hun analyse van het eerste wedstrijdverslag (Antwerp - Racing Genk) duurde liefst tien minuten en toch leerde ik niets bij. Met als dieptepunt de bijdrage van Courtois, die niet verder kwam dan drie keer te zeggen dat de sfeer geweldig was en dat ze meer naar de tribunes dan naar het veld had gekeken."

Toch is het programma ook weer niet zo slecht. "Zowaar, ik zag enkele lichtpuntjes. De voetbalverslagen op zich, bijvoorbeeld, die zijn degelijk en verzorgd. De presentatoren zijn goed gekozen. Bart Raes is zijn degelijke, geroutineerde zelf en 'nieuwkomer' Gilles De Coster is een verademing in vergelijking met zijn ronduit irritante collega’s Frank Raes (Extra time) en Tom Coninx (Stadion). Al zou De Coster wat meer vaart in het programma mogen steken."