Gentenaar onthutst: Is dit het niveau van Belgische arbitrage?

Gentenaar onthutst: "Is dit het niveau van Belgische arbitrage?"

21-08-2017 12:49
2

AA Gent beleefde zondag een ontzettend frustrerende avond, het verloor met 3-2 van Moeskroen en zag Samuel Gigot onterecht uitgesloten worden. Ploegmaat Mamadou Sylla kan daar moeilijk mee leven.

Sylla, die door het vertrek van Kalifa Coulibaly eerste spits is, mocht wel zijn eerste doelpunt vieren voor Gent. "Het is dubbel. Ik vind het fantastisch om mijn eerste goal voor de club te maken maar tegelijkertijd is dat nu niet waar ik aan denk. De eerste helft domineerden we en creëerden we enkele hele goeie kansen. We konden 0-3, 0-4 voorstaan", klinkt het teleurgesteld op de website.

De aanvaller heeft grote twijfels bij de ref. "Volgens mij was het geen terechte rode kaart, want Gigot raakt eerst de bal. Geel was beter geweest. Het heeft in ieder geval de wedstrijd beslist. Dat mag toch niet het niveau van de Belgische arbitrage zijn?"

Gigot zat in zak en as na zijn uitsluiting. "Of ik iets tegen Gigot gezegd heb? Nee, want hij was aangedaan. Hij zat in een hoekje in de kleedkamer. Maar de beelden zullen ook wel aantonen dat het geen rode kaart was. Onze tweede helft was veel minder, mede door die kaart."