Club Brugge-duo doorgelicht: Hij zal toch meer moeten tonen

  Club Brugge-duo doorgelicht: "Hij zal toch meer moeten tonen"

  maandag 21 augustus 2017 om 12:20

  Club Brugge won zondag met 1-2 van KV Kortrijk, het is zowaar opnieuw de winnaar van het weekend. Het Nieuwsblad zag Ivan Leko heel veel schuiven in zijn elftal, en zo kwamen onder meer de jonge Belgen Jordi Vanlerberghe én Thibault Vlietinck in de basis.

  Vanlerberghe maakte een bevredigend debuut. "Zijn actieradius was een stuk kleiner dan die van Hans Vanaken, die bij momenten de bal zelfs achter Vanlerberghe kwam ophalen. Toch leek de debutant zelfzeker, gaf hij - na kort overleg met coach Leko bij de penaltyfase - nadien links en rechts aanwijzingen. In de tweede helft kreeg hij het naar het einde toe moeilijker omdat Kortrijk telkens de bal direct diep dropte. Ei zo na lag hij aan de basis van een strafschop voor Kortrijk toen hij Lepoint duidelijk omver duwde."

  Vlietinck krijgt vooral het voordeel van de twijfel. "Gisteren stond hij in de veelbesproken 3-5-2 van Leko op rechts. Cools speelde op rechts in zijn rug, maar Vlietinck moest ook verdedigen en dat was wat zoeken. Gelukkig kwam Refaelov hem af en toe te hulp. Vlietinck deed zijn best, maar had ook de pech dat Club de tweede helft onder de voet werd gelopen door een gretig KVK. Vlietinck is jong en verdient sowieso het voordeel van de twijfel. Hij viel niet door de mand, maar om op meer speelminuten te kunnen rekenen, zal hij ook iets meer moeten tonen."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Club Brugge-duo doorgelicht: "Hij zal toch meer moeten tonen"