'Dendoncker wil weg bij Anderlecht, heel wat clubs liggen op de loer'

'Dendoncker wil weg bij Anderlecht, heel wat clubs liggen op de loer'

21-08-2017 10:00
8

Anderlecht verloor deze transferperiode voorlopig enkel Youri Tielemans. Paars-wit wil voor de rest verder niemand laten gaan. Toch lijkt Leander Dendoncker nog te azen op een transfer. Aan interesse is er geen gebrek.

Na de 2-3 nederlaag tegen STVV liet Dendoncker nog maar eens doorschemeren dat hij absoluut niet weigerachtig staat tegenover een transfer. Zijn manager Christophe Henrotay liet onlangs ook verstaan dat de 22-jarige middenvelder nood heeft aan een nieuwe uitdaging. 

Volgens L'Avenir zijn er momenteel vier ploegen die concrete interesse tonen in Dendoncker. Toch heeft niet iedereen even goede papieren. In Duitsland is Hoffenheim geïnteresseerd in de diensten van Dendoncker. Alleen kan het de vraagprijs van Anderlecht - circa dertig miljoen euro - niet ophoesten.

Atlético Madrid ziet ook wat in Dendoncker, maar de Spanjaarden mogen tot Nieuwjaar geen transfers doen. Kiest Dendoncker voor een avontuur in Madrid, dan moet hij eerst nog zes maanden ergens anders zijn minuten maken.

In Engeland zijn er twee pistes, Everton en Tottenham. Voorlopig duwen zij nog niet door voor Dendoncker.