'Monaco zette begeerde Mbappé vanwege opvallend incident uit wedstrijdselectie'

'Monaco zette begeerde Mbappé vanwege opvallend incident uit wedstrijdselectie'

21-08-2017 08:49

Kylian Mbappé ontbrak vanwege een incident op de training in de wedstrijdselectie van AS Monaco voor het Ligue 1-duel met FC Metz. Het achttienjarige wonderkind kreeg het aan de stok met ploeggenoot Andrea Raggi, meldt L'Equipe.

Volgens de Franse sportkrant ging het er heet aan toe. Mbappé moest na een woordenwisseling en het nodige duw- en trekwerk het trainingsveld verlaten. Toen de aanvaller weigerde, verhuisde trainer Leonardo Jardim zijn hele selectie en staf naar een ander veld, minus Mbappé.

Aanvankelijk werd aangenomen dat Mbappé vanwege transferperikelen ontbrak in de wedstrijdselectie van Monaco. De jonge Fransman, die zo'n 180 miljoen euro moet kosten, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Paris Saint-Germain.

Overigens sprak Jardim eerder dit weekend nog tegen dat Mbappé disciplinair was gestraft. "Wij straffen onze spelers nooit", zei de 43-jarige Portugees bij Canal+. "Dat past niet bij een club als Monaco. Je kunt beter zeggen dat we onze spelers in bescherming nemen. Zeker als je bedenkt wat er deze maanden allemaal gebeurt met een kind van pas achttien jaar."

Monaco won vrijdag met 1-0 van Metz. Radamel Falcao was de matchwinner.