'Op déze manier heeft Anderlecht niks aan Kums'

'Op déze manier heeft Anderlecht niks aan Kums'

21-08-2017 08:20
4

Sven Kums keerde deze zomer terug naar Anderlecht om de grote patron van paars-wit te worden. Voorlopig is hij dat nog lang niet. Kums kan zijn stempel nog niet drukken op het spel van Anderlecht. Tot die conclusie kwam ook Het Laatste Nieuws.

De opbouw van Anderlecht moet in principe via Kums gebeuren. Momenteel gebeurt dat niet. Bij de krant klinkt het als volgt: 'Het begint al achterin: Kara probeert verzorgd op te bouwen, terwijl Spajic voortdurend voor de lange bal kiest. Wie houdt zich dan niet aan de gevraagde opdracht? Aan aanspeelpunten nochtans geen gebrek: Kums wil niet liever dan de bal - het jeugdproduct foetert er op los, de armen wijd. Hij wíl de machine wel laten draaien, maar wordt te vaak overgeslagen.'

De conclusie is dan ook hard, maar lijkt terecht. 'Op déze manier heeft Anderlecht niks aan Kums. Het wordt hoog tijd dat Weiler van hem de patron maakt. Op dit moment is de Gouden Schoen 2015 hoogstens een (matige) recuperator, geen draaischijf. Hij heeft er nochtans alle kwaliteiten voor - zonde. Het moet daarbij gezegd: Kums zelf speelt, vooral als gevolg van de verzachtende omstandigheden, niet aan de volle honderd procent van zijn mogelijkheden. Hij is absoluut niet de enige. Dendoncker. Spajic. Chipciu. Teodorczyk.