'Op déze manier heeft Anderlecht niks aan Kums'

  'Op déze manier heeft Anderlecht niks aan Kums'

  maandag 21 augustus 2017 om 08:20

  Sven Kums keerde deze zomer terug naar Anderlecht om de grote patron van paars-wit te worden. Voorlopig is hij dat nog lang niet. Kums kan zijn stempel nog niet drukken op het spel van Anderlecht. Tot die conclusie kwam ook Het Laatste Nieuws.

  De opbouw van Anderlecht moet in principe via Kums gebeuren. Momenteel gebeurt dat niet. Bij de krant klinkt het als volgt: 'Het begint al achterin: Kara probeert verzorgd op te bouwen, terwijl Spajic voortdurend voor de lange bal kiest. Wie houdt zich dan niet aan de gevraagde opdracht? Aan aanspeelpunten nochtans geen gebrek: Kums wil niet liever dan de bal - het jeugdproduct foetert er op los, de armen wijd. Hij wíl de machine wel laten draaien, maar wordt te vaak overgeslagen.'

  De conclusie is dan ook hard, maar lijkt terecht. 'Op déze manier heeft Anderlecht niks aan Kums. Het wordt hoog tijd dat Weiler van hem de patron maakt. Op dit moment is de Gouden Schoen 2015 hoogstens een (matige) recuperator, geen draaischijf. Hij heeft er nochtans alle kwaliteiten voor - zonde. Het moet daarbij gezegd: Kums zelf speelt, vooral als gevolg van de verzachtende omstandigheden, niet aan de volle honderd procent van zijn mogelijkheden. Hij is absoluut niet de enige. Dendoncker. Spajic. Chipciu. Teodorczyk.

  Poll

  Moet Kums uit de ploeg?

  (342 stemmen)

  Plaats een reactie

  Garland +4895
  maandag 21 augustus 2017 om 08:29
  Je zag gisteren de frustratie bij Kums, maar Sven moet dit zelf oplossen. Als je de patron wil zijn, moet je je manifesteren. Dat doet hij voorlopig te weinig.
  Vind ik leuk
  AzEz86 +5262
  maandag 21 augustus 2017 om 08:44
  Veel ligt vrees ik ook bij de trainer, fysiek is Weiler een topcoach (ik denk niet dat er veel spelers van anderlecht met krampen zullen zitten op het einde van een wedstrijd, kijk maar naar de wedstrijd tegen ManU vorig jaar) maar technisch komt hij toch echt wel te kort. Zelfs taktisch op het gebied van de verdediging bleek hij vorig jaar heel sterk (dit jaar al een pak minder) maar aanvallend komt hij toch ook weer te kort.
  Er is maar 1 conclusie hieruit, er moet een nieuwe hoofdtrainer komen (die het voetbal brengt dat iedereen wil) en Weiler moet physical coach worden.
  Vind ik leuk
  Bart1999 +1456
  maandag 21 augustus 2017 om 22:05
  Een patron moet presence hebben en niet als een natte dweil over het terrein slenteren. De enige echte patron die ze de laatste tien jaar gehad hebben was Defour, hij is weg gejaagd door een debiel deel van de supporters. En Kums moet die rol overnemen ? Zelfs niet in derde provinciale.
  Vind ik leuk
  Bart1999 +1456
  maandag 21 augustus 2017 om 22:06
  De coach komt technisch tekort ? Dat is nogal een handicap voor het team zeg.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  'Op déze manier heeft Anderlecht niks aan Kums'