Pijnlijke analyse: AA Gent - Anderlecht wordt degradatietopper

Pijnlijke analyse: "AA Gent - Anderlecht wordt degradatietopper"

21-08-2017 07:45
4

Het seizoensbegin is totaal mislukt voor zowel Anderlecht als AA Gent. De landskampioen haalde vier punten op evenveel wedstrijden, AA Gent zelfs maar eentje. François Colin kijkt verbijsterd toe.

De schrijver van De Witte Duivel zag AA Gent zondagavond een 0-2 voorsprong nog weggeven tegen Moeskroen (3-2). "AA Gent, dat volgens voorzitter Ivan De Witte een gooi naar de titel zou doen, telt een schamel puntje. Eén! Zelfs als de rode kaart voor Gigot onterecht was, blijft het weggeven van een 0-2 voorsprong onbegrijpelijk. Er lijkt meer aan de hand met de préparé dan met onze eieren. En dat eeuwige gejammer van Hein over de scheidsrechter. Ja, ook die man is niet zonder fouten. Maar hij is zeker niet de enige."

Ook Anderlecht maakte weer geen indruk. "Anderlecht, de landskampioen, zou dit seizoen een gooi doen naar een plaats in de knock-outfase van de Champions’ League. De champignons liga zeker? Vier puntjes na vier matchen. Vier punten! Hoe is dit mogelijk? Slecht voetbal en verliezen op eigen veld tegen STVV."

Coach René Weiler moet stilaan op zijn hoede zijn. "Het krediet van René Weiler zou wel eens heel snel op kunnen zijn. Terwijl ik een paar weken geleden een topman van Sporting hoorde zeggen dat de club de komende maanden op zoek moest naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen, want dat de Zwitser zou met twee Belgische titels op rij bij een Europese topclub aan de slag zou kunnen gaan."

Degradatieduel of degradatietopper?
Beide clubs spelen komend weekend tegen elkaar, dat wordt een match met het mes op de keel. "De hamvraag is nu: is AA Gent-Anderlecht van volgende zondag een degradatieduel? Of wordt de contradictio in terminis van voetbaljournalisten die hun taal niet beheersen werkelijkheid? Een degradatietopper."