Krediet van Weiler nagenoeg op?: 'Het is vijf voor twaalf'

Krediet van Weiler nagenoeg op?: 'Het is vijf voor twaalf'

21-08-2017 06:44
16

Drie maanden geleden kroonde Anderlecht zich tot landskampioen. Het was het grote gelijk van René Weiler. Nu moet de Zwitser vrezen voor zijn job in Brussel. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Door de titel binnen te halen, verdiende Weiler heel wat krediet bij Anderlecht, maar na de erg magere 4 op 12 is van dat krediet nog weinig overgebleven. 'Weiler moet deze week vol aan de bak. Dat vinden de spelers, die een houvast missen. En dat vindt dus ook het bestuur. Het is vijf voor twaalf op het Zwitsers horloge', klinkt het in de krant. 

Vorig seizoen kende Anderlecht ook geen droomstart onder de Zwitser. In het bestuur waren er toen al mensen, die hem liever kwijt dan rijk waren. Herman van Holsbeeck en Roger Vanden Stock hielden hem toen het hand boven het hoofd. Het is maar de vraag of de manager en de voorzitter van Anderlecht Weiler nog lang uit de wind kunnen zetten. Vorig seizoen pakte Anderlecht - ondanks vaak minder voetbal - toch de punten. Beide blijven nu uit in het Constant Vanden Stockstadion.