'De beslissing van de scheidsrechter was verkeerd, het wordt ons ontnomen'

'De beslissing van de scheidsrechter was verkeerd, het wordt ons ontnomen'

20-08-2017 23:14
13

Het was weer net niet voor AA Gent. De Buffalo's konden alweer geen punten sprokkelen in de competitie en blijven achter met een 1 op 12. Na de wedstrijd tegen Royal Excel Moeskroen was Hein Vanhaezebrouck niet te spreken over de spelleiding.

"Het mag wel eens stoppen. Als je ziet wat we vorig seizoen meegemaakt hebben in de play-offs en hoe die lijn nu wordt doorgetrokken... Deze rode kaart was een sleutelmoment in de wedstrijd", zei de trainer van AA Gent achteraf tegenover Sporza. "Wij hadden alle controle over de match en hadden de score nog kunnen opdrijven. Niets liet uitschijnen dat we nog in de problemen zouden komen. De beslissing van de scheidsrechter is verkeerd. Heel simpel."

Vanhaezebrouck snapt helemaal niet dat Gent een rode tackle kreeg. Hij zag nog meer fouten. "Ik heb de tackle nog eens gezien. Zelfs qua intensiteit was hij er niet over. Tja, spijtig... De hoekschop die aan de 3-2 voorafging, was trouwens geen hoekschop. Dat komt er dan ook nog eens bij", klinkt het streng.

Het wordt ons ontnomen
"Het is duidelijk dat deze groep mentaal broos is. Je valt met een man minder en begint meteen te twijfelen. Dat zou niet mogen. Maar we kunnen niet zeggen dat het alleen aan onszelf ligt, want we worden door het lot in de steek gelaten. Het wordt ons voor een deel ontnomen. We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen."

"Ik zou al blij zijn als er eens normale beslissingen genomen zouden worden. Als er eens niks gebeurt in een wedstrijd, dan zou ik al heel tevreden zijn. Het is al de tweede keer dat de beslissende momenten tegen ons zijn", besloot hij.