Gent geeft dubbele voorsprong helemaal weg na sensationele wedstrijd én discussie

20-08-2017 21:53
7

AA Gent verkeert nu echt wel in crisis. Tegen Royal Excel Moeskroen leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht, tot net voor rust althans... Een zeer controversiële rode kaart betekende het begin van een knotsgekke remonte van de Henegouwers. Eindstand: 3-2.

Hét moment van de wedstrijd vond plaats in minuut 43. Bij een interventie aan de zijlijn zette Samuel Gigot een sliding tackle in. Een stevige ingreep van de Fransman, maar wel correct, want volledig op de bal. Dat beoordeelde scheidsrechter Nicolas Laforge even anders. Gigot mocht inrukken om te gaan douchen. Een zeer streng én wedstrijdbepalend vonnis, zou later blijken.

Tot aan dat moment was er voor Gent immers geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck stond met 0-2 op voorsprong. Dat had het vooral te danken aan diepe spits Mamadou Sylla. Nadat de aanwinst eerst nog een wenkende kans om zeep hielp, leverden zijn pasje op Brecht Dejaegere en mooie plaatsbal Gent een dubbele voorsprong op. Maar met de rust in zicht kregen de Buffalo’s dus een domper te verwerken.

Onwaarschijnlijke ommezwaai
Moeskroen rook haar kans en zette vol aan in de tweede helft. Gent moest alle zeilen bijzetten. Lovre Kalinic ging als eerste kopje onder. Bij een hoge steekpass kwam de doelman tussen met het hoofd, maar kopte hij de bal pardoes in de voeten van Dimitri Mohamed. Die lepelde rustig binnen. Het begin van een wederopstanding, want de Henegouwers gingen op en over Gent.

De Oost-Vlamingen wisten niet meer waar ze het hadden en kregen golf na golf over zich heen. Pas zes minuten voor tijd leverde dat ook wat op voor de thuisploeg. Eerst schoot Omar Govea raak met een afgeweken bal. Nog geen drie minuten later was het Moeskroense delirium compleet. De bal ging op de stip, waarna Jonathan Bolingi in twee tijden raak schoot. Een aangeslagen Gent kon niet meer reageren en blijft achter met één (!) op twaalf. Moeskroen staat zowaar gedeeld derde met negen punten.