Gent geeft dubbele voorsprong helemaal weg na sensationele wedstrijd én discussie

  Gent geeft dubbele voorsprong helemaal weg na sensationele wedstrijd én discussie

  zondag 20 augustus 2017 om 21:53

  AA Gent verkeert nu echt wel in crisis. Tegen Royal Excel Moeskroen leek er nochtans geen vuiltje aan de lucht, tot net voor rust althans... Een zeer controversiële rode kaart betekende het begin van een knotsgekke remonte van de Henegouwers. Eindstand: 3-2.

  Hét moment van de wedstrijd vond plaats in minuut 43. Bij een interventie aan de zijlijn zette Samuel Gigot een sliding tackle in. Een stevige ingreep van de Fransman, maar wel correct, want volledig op de bal. Dat beoordeelde scheidsrechter Nicolas Laforge even anders. Gigot mocht inrukken om te gaan douchen. Een zeer streng én wedstrijdbepalend vonnis, zou later blijken.

  Tot aan dat moment was er voor Gent immers geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck stond met 0-2 op voorsprong. Dat had het vooral te danken aan diepe spits Mamadou Sylla. Nadat de aanwinst eerst nog een wenkende kans om zeep hielp, leverden zijn pasje op Brecht Dejaegere en mooie plaatsbal Gent een dubbele voorsprong op. Maar met de rust in zicht kregen de Buffalo’s dus een domper te verwerken.

  Onwaarschijnlijke ommezwaai
  Moeskroen rook haar kans en zette vol aan in de tweede helft. Gent moest alle zeilen bijzetten. Lovre Kalinic ging als eerste kopje onder. Bij een hoge steekpass kwam de doelman tussen met het hoofd, maar kopte hij de bal pardoes in de voeten van Dimitri Mohamed. Die lepelde rustig binnen. Het begin van een wederopstanding, want de Henegouwers gingen op en over Gent.

  De Oost-Vlamingen wisten niet meer waar ze het hadden en kregen golf na golf over zich heen. Pas zes minuten voor tijd leverde dat ook wat op voor de thuisploeg. Eerst schoot Omar Govea raak met een afgeweken bal. Nog geen drie minuten later was het Moeskroense delirium compleet. De bal ging op de stip, waarna Jonathan Bolingi in twee tijden raak schoot. Een aangeslagen Gent kon niet meer reageren en blijft achter met één (!) op twaalf. Moeskroen staat zowaar gedeeld derde met negen punten.

  Plaats een reactie

  Lord Wenger +11549
  zondag 20 augustus 2017 om 22:01
  Onterechte rode kaart, terechte penalty.

  Kans van Kubo moest altijd 0 - 3 zijn. Dan was het boeken dicht.

  Schlemielen van de dag: de scheids, Kalinic (die kopbal recht in de voeten van een Moeskroen speler) en Esiti, weer niet bij zijn man bij die 2de goal. Staat hij bij Govea, kan die nooit trappen. Was ook al zo bij de vorige 2 matchen waar hij speelde (slechte pass of niet bij zijn man staan).
  [Reactie gewijzigd op zondag 20 augustus 2017 om 23:07]
  Vind ik leuk
  Kdb90 +1194
  zondag 20 augustus 2017 om 22:01
  Moatje..Moatje..Moatje wa es da toch allemaal..
  Vind ik leuk
  zondag 20 augustus 2017 om 22:04
  Competitie is nog maar pas bezig en staat al volledig op z'n kop. Gent en Oostende staan bij de laatste en STVV en Moeskroen draaien bovenaan mee.
  Vind ik leuk
  SD +6119
  zondag 20 augustus 2017 om 22:16
  Zelf met 10 moet de betere ploeg bij een 0-2 voorsprong zich kunnen behelpen. Vraag is dus of Gent wel de betere ploeg was
  Vind ik leuk
  Kdb90 +1194
  zondag 20 augustus 2017 om 22:46
  We bleven maar achteruit gaan en alleen maar verdedigen en dat was volgens mij de verkeerde ingesteldheid en we konden geen bal vasthouden. en ja weer een domme fout waaruit ze konden scoren.
  Vind ik leuk
  reality +318
  zondag 20 augustus 2017 om 22:48
  men moet geen beterschap verwachten van deze refs ze gaan gewoon door met hun missers, in de voetbalbond interesseert het hen ook niet, videoref die zelfs niet in staat is een herhaling te bekijken komaan zeg, Visser die op 3 speeldagen 3 strafschoppen weigert te fluiten en ga maar door niemand die die flierefluiters ook maar iets in de weg legt.
  Vind ik leuk
  SD +6119
  zondag 20 augustus 2017 om 23:01
  Men moet ook niet alles op de ref's steken; Heintje maakt zich "onmogelijk" en niet alleen bij het bestuur. Een arbiter moet ook de intensiteit van een beweging beoordelen en wat Gigot doet op die plaats in die omstandigheden was echt niet nodig. Het was niet een tackle inzetten maar gewoon "erin vliegen"
  [Reactie gewijzigd op zondag 20 augustus 2017 om 23:10]
  Vind ik leuk
  Patfey +4344
  maandag 21 augustus 2017 om 00:56
  En dan riskeer je rood, zelfs als je (per ongeluk :)) de bal hebt...
  Vind ik leuk
  vampire81 +819
  maandag 21 augustus 2017 om 01:01
  daar moest geen rood voor gegeven worden, ondans dat leidde het tot een toch niet direct verwachte maar doch grappige ommekeer
  Vind ik leuk
  PQual +46
  maandag 21 augustus 2017 om 08:38
  Grappig gegeven: toen het 0-2 was en Gent met tien man speelde moest ik opeens denken; Was da nu AA Gent dat klaagde dat Antwerp anti voetbal speelde en tijd trok enkele weken geleden? Die Kalinic heeft toch ook een goed voorbeeld gehad aan Bolat...
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Gent geeft dubbele voorsprong helemaal weg na sensationele wedstrijd én discussie