Club Brugge bibbert nog aan het slot in Kortrijk, maar blijft foutloos

Club Brugge bibbert nog aan het slot in Kortrijk, maar blijft foutloos

20-08-2017 19:53
4

Club Brugge blijft aan de leiding van de Jupiler Pro League met het maximum van de punten. Op bezoek bij KV Kortrijk trok het het laken naar zich toe: 1-2. Spitsen Jelle Vossen en Abdoulay Diaby hielpen hun team elk met een doelpunt aan de zege.

Na de krappe overwinning bij Zulte Waregem koos Ivan Leko voor liefst zeven nieuwe namen in Kortrijk. Zo verschenen jongens als Jordi Vanlerberghe, German Mera en Thibault Vlietinck aan de aftrap. Stefano Denswil en sensatie Emmanuel Dennis zaten zelfs niet in de kern. Dat liet zich in de beginfase gevoelen, want KVK dreigde meteen. Toch kon Club al vroeg juichen.

Na handspel van Bennard Kumordzi ging de bal op de stip voor Blauw-Zwart. Een koud kunstje voor Jelle Vossen, die zo voor de tweede week op rij een penaltytreffer liet optekenen. Kortrijk reageerde echter niet aangeslagen en zette druk naar voren. Dat weerhield de Bruggelingen er niet van de rust ongeschonden te halen.

Werken tot het eind
Na de pauze gingen de bezoekers meteen op zoek naar de tweede treffer. Die kwam er ook. Abdoulay Diaby maaide eerst nog hopeloos over de bal heen na doorzetten van Hans Vanaken, maar op pass van Lior Refaelov lukte het de Malinees wel. 0-2 dus, maar opnieuw rechtte Kortrijk de rug. Via een binnentikker van Jovan Stojanovic kwam het zelfs op 1-2.

In de slotfase zette KVK nog alles op alles, wat tot heel wat hete standjes leidde voor de kooi van Ethan Horvath. Uiteindelijk bleef de minieme marge echter op het scorebord staan. Club Brugge wipt zo weer naar de leiding van de stand met twaalf op twaalf. Kortrijk blijft steken op zes punten.