Gooit Ferrera zijn opstelling om? Daar moet ik toch over nadenken

Gooit Ferrera zijn opstelling om? "Daar moet ik toch over nadenken"

20-08-2017 15:30

Yannick Ferrera baalde zaterdagavond na de 1-2 nederlaag tegen Antwerp. KV Mechelen liet zich in de slotfase nog een tegengoal aansmeren. Frustrerend voor Ferrera.

KV Mechelen creëerde nochtans genoeg gevaar. "Het is simpel: we hadden kansen genoeg om te scoren, zeker in de eerste helft. We maakten geen doelpunt, maar incasseerden integendeel een goal. Een vermijdbare goal, want met een goede loopactie had Duplus nooit kunnen schieten", klinkt het op de website.

In de tweede helft moest Mechelen alle registers opentrekken. "Duwen, duwen, duwen, dat waren we de hele tijd aan het proberen. Dan maakten we die gelijkmaker nog, maar gaven we veel te simpel een vrijetrap weg. Het was helemaal niet de bedoeling van Haroun om die bal over Coosemans te lobben. Maar de bal stak wel tegen de touwen. Daar moeten we mee leven."

Helaas heeft Ferrera al te vaak zo'n wedstrijden gezien. "Dit is een grote ontgoocheling. Zowel achteraan als voorin hebben we te maken met een gebrek aan efficiëntie. Het deed me denken aan de wedstrijd in januari tegen Westerlo of die playoffmatch tegen Waasland-Beveren. We waren beter, we produceerden kansen, maar verloren wel. Het draait enkel om efficiëntie. Dat moet terugkomen. En snel."

Tijdrekken
In de tweede helft verspilde Antwerp heel wat tijd, maar Ferrera is daar niet kwaad over. "Zouden wij niet hetzelfde doen indien het nodig was? Tijdrekken hoort er bij. Dat is niet leuk, maar het mag. Wij moeten daarentegen efficiënter leren worden. Ik ben vooral gefrustreerd omdat we leuker proberen te voetballen dan vorig seizoen. We krijgen ook meer kansen, maar hebben minder punten. Daar ga ik toch eens over nadenken."