Moet kalender herbekeken worden? Dit is competitievervalsing

Moet kalender herbekeken worden? "Dit is competitievervalsing"

20-08-2017 13:15
2

Tot 31 augustus is het nog bibberen en beven voor sommige Belgische clubs, maar voor andere zijn er nog koopjes te doen. Zo zien de ploegen er op Speeldag 6 er soms volledig anders uit dan op Speeldag 1. Dat kan niet, zo vindt Jacques Sys.

Sys voert in De Zondag een pleidooi om de regels aan te passen. "Eigenlijk zal de competitie pas op 1 september beginnen, na het sluiten van de transfermarkt. Het blijft een vreemde situatie dat ploegen na vijf speeldagen de kans krijgen om een sterker team op te stellen. Het is een vervalsing van de competitie. Je zou die competitie beter in september laten starten, nu moeten coaches hun patronen de hele tijd hertekenen."

Zeker Waasland-Beveren snapt wel waar Sys het over heeft. "Bitter moet dat zijn voor Philippe Clement, die bij Waasland-Beveren goed werk verricht en voorlopig als hoofdtrainer een revelatie is. Maar met Zinho Gano verliest hij nu een van zijn scharnierspelers. Waasland-Beveren leek voor stabiliteit te kiezen, maar in de door geld geregeerde voerbalwereld is dat niet meer mogelijk."