Moet kalender herbekeken worden? Dit is competitievervalsing

  Moet kalender herbekeken worden? "Dit is competitievervalsing"

  zondag 20 augustus 2017 om 13:15

  Tot 31 augustus is het nog bibberen en beven voor sommige Belgische clubs, maar voor andere zijn er nog koopjes te doen. Zo zien de ploegen er op Speeldag 6 er soms volledig anders uit dan op Speeldag 1. Dat kan niet, zo vindt Jacques Sys.

  Sys voert in De Zondag een pleidooi om de regels aan te passen. "Eigenlijk zal de competitie pas op 1 september beginnen, na het sluiten van de transfermarkt. Het blijft een vreemde situatie dat ploegen na vijf speeldagen de kans krijgen om een sterker team op te stellen. Het is een vervalsing van de competitie. Je zou die competitie beter in september laten starten, nu moeten coaches hun patronen de hele tijd hertekenen."

  Zeker Waasland-Beveren snapt wel waar Sys het over heeft. "Bitter moet dat zijn voor Philippe Clement, die bij Waasland-Beveren goed werk verricht en voorlopig als hoofdtrainer een revelatie is. Maar met Zinho Gano verliest hij nu een van zijn scharnierspelers. Waasland-Beveren leek voor stabiliteit te kiezen, maar in de door geld geregeerde voerbalwereld is dat niet meer mogelijk."

  Plaats een reactie

  zondag 20 augustus 2017 om 14:38
  Het zou toch zo eenvoudig kunnen zijn: laat ingaande en uitgaande transfers toe tot 24h00 de dag vóór de eerste competitiewedstrijd. De volgende dag moet elke club een A-kernlijst van bv. 30 spelers naar de voetbalbond sturen. Dat zijn dan alle spelers die in de heenronde op het wedstrijdblad mogen komen. En tussen de laatste match van de heenronde en de eerste van de terugronde mogen de clubs dan wintertransfers doen, gekwetste spelers van hun lijst afvoeren en/of beloftevolle spelers uit de eigen jeugdopleiding naar de A-kern overhevelen.
  Vind ik leuk
  Patfey +4071
  zondag 20 augustus 2017 om 14:44
  Beter zoveel mogelijk van afblijven, tenzij je een nieuw Bosman arrest rond de oren wil krijgen.
  Vind ik leuk
  SD +5243
  zondag 20 augustus 2017 om 16:37
  Juni en juli zouden moeten volstaan voor de mercato
  Vind ik leuk
  zondag 20 augustus 2017 om 17:06
  Maak 15 -08 de deadline voor transfers!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Moet kalender herbekeken worden? "Dit is competitievervalsing"