RSCA krijgt serieuze kritiek op transferbeleid: 'Hij zou moeten spelen'

RSCA krijgt serieuze kritiek op transferbeleid: 'Hij zou moeten spelen'

20-08-2017 10:30
5

Anderlecht heeft het offensief nogal moeilijk dit seizoen. René Weiler zou dan ook graag een nieuwe spits aantrekken. Een wens van de Zwitser die voor heel wat vragen zorgt.

La Capitale begrijpt niet waarom Weiler nog een spits vraagt. Of dan vooral waarom Isaac Kiese Thelin langer werd gehouden door de Brusselaars. 'Als hij goed genoeg was, zou hij vanzelf komen bovendrijven als vervanger van Lukasz Teodorczyk. Maar vanaf de Pool een slechte pass geeft, wordt er om versterking gevraagd', klinkt het scherp.

'Maar als Thelin niet goed genoeg is om over te nemen, waarom hebben ze zijn verblijf dan verlengd? Hij heeft vorig seizoen genoeg gespeeld om zijn ware potentieel in te kunnen schatten. En aangezien hij gehuurd was, kon Anderlecht makkelijk van hem af. Door hem langer vast te leggen, heeft het bestuur geoordeeld dat hij het niveau heeft voor Anderlecht. En dus zou hij moeten spelen', aldus het Waalse dagblad.

De kans dat Thelin zondag ook speelt, lijkt bijzonder klein. Teodorczyk is toch fit geraakt voor de partij tegen STVV en zal waarschijnlijk gewoon spelen.