Simons duidelijk over toekomst: Dat zie ik mezelf niet doen

Simons duidelijk over toekomst: "Dat zie ik mezelf niet doen"

20-08-2017 08:45
1

Timmy Simons gaat volgende zomer hoogstwaarschijnlijk een punt zetten achter zijn spelerscarrière, hij wordt in december tenslotte 41. Tijd voor een job als coach? Daar voelt de middenvelder weinig voor.

Simons is dit seizoen vooral een mentor voor de jonge spelers bij Club. Een logische volgende stap is dan het trainersvak, maar Simons maakt duidelijk dat dat niets voor hem is.

"Eerlijk: als ik daarvoor volgend seizoen nog drie, vier of vijf jaar cursus moet volgen, zou ik dat wel lastig vinden. Er is een verkort traject voor ex-spelers, maar ik zie me niet snel beginnen als hoofdcoach. In de kleedkamer ben ik nooit een prater geweest, als je dan plots voor een groep moet staan en die moet toespreken, is dat toch moeilijk", geeft hij aan in Het Nieuwsblad.

Zijn goeie vriend Philippe Clement heeft de stap wél gezet. "Philippe heeft een mooi traject afgelegd door te beginnen bij de beloften en zo als assistent door te groeien naar hoofdcoach, maar ik merk op dat er ook nog andere opties zijn naast coachen. Scouting, management, jeugdcoördinatie... Noem maar op."