Lokeren wint knotsgekke derby van het Waasland

19-08-2017 21:54

Lokeren heeft zaterdag zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Uitgerekend tegen Waasland-Beveren won het. Bij de rivaal werd het 2-3 na een geweldige match voor de neutrale supporter.

De derby was amper vijf minuten bezig of de eerste bal van de avond lag er al in. Goblet kon een schot niet klemmen en Marzo was er als de kippen bij om Lokeren een droomstart te bezorgen. Voor Lokeren was het meteen het eerste doelpunt van het seizoen. De tweede Lokerse treffer volgde al een kwartiertje later. Na een corner knalde Miric de 0-2 tegen de touwen.

Op het halfuur kreeg Lokeren een serieuze tik te verwerken. Kapitein Overmeire moest vervroegd naar de kant. Een oude blessure speelde hem parten. Ondanks de tik kwam Lokeren toch op een 0-3 voorsprong. Ditmaal was Terki aan het feest.

Wie dacht dat de match gespeeld was, kwam bedrogen uit. Na de rust trok Waasland-Beveren immers volop ten aanval. Iets voor het uur bracht Ampomah de spanning terug in de match. En toen Camacho in de 72 minuut de 2-3 scoorde, ging de Freethiel helemaal geloven in de comeback van het seizoen. Ondanks veel inzet kwam die er niet.