Droomdebuut voor Leye, KV Oostende blijft op de dool

19-08-2017 21:50
1

KV Oostende heeft zaterdag voor de vierde keer op rij verloren. Ditmaal ging het met 2-1 de boot in op het veld van KAS Eupen, waar Mbaye Leye een droomdebuut kende.

Leye – net overgekomen van Zulte Waregem – had amper twintig minuten nodig bij zijn nieuwe werkgever om zijn eerste doelpunt van het seizoen te scoren. De aanvaller trof raak na een goede voorzet van Luis Garcia. De achterhoede van Oostende – zonder Nicolas Lombaerts – was daarvoor al een paar keer goed weggekomen aan de Kehrweg.

Na 37 minuten hingen de bordjes plots weer in evenwicht. Fernando Canesin gaf de bal voor en via nieuwkomer Zinho Gano kwam de bal bij Michiel Jonckheere, die voor de 1-1 zorgde. Vlak voor de rust kreeg Gano zijn kans om te scoren bij zijn debuut, maar de ex-speler van Waasland-Beveren gunde zichzelf geen heldenrol.

Op het uur klom de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Eric Ocansey, die meteen na de rust nog een geweldige kans liet liggen, was de gevierde man bij Eupen. Ditmaal hield de thuisploeg wel stand en smeerde zo KV oostende weer een nederlaag aan.