Genk blijft verweesd achter na verlies tegen Charleroi, Carolo's fier leider

19-08-2017 19:52
9

Charleroi mag zich opnieuw de fiere leider van de Jupiler Pro League noemen. Het telt na vier wedstrijden nog steeds het maximum van de punten. Na Anderlecht was het nu ook in de Luminus Arena te sterk voor KRC Genk: 0-1.

Het leek een wedstrijd te gaan worden met veel spektakel en mooi voetbal, maar we bleven in de eerste helft toch op onze honger zitten. Het wedstrijdtempo lag toch te laag om van een spektakel te spreken.

Genk had het meeste balbezit, Charleroi rekende toch vooral op de counter met onder andere een snelle Amara Baby. Dat zorgde voor enkele kansen, met weinig groot gevaar. Ook Genk kreeg via Aly Samatta een kans op het doelpunt. Hij mikte voorlangs, waardoor het 0-0 bleef tot de rust.

Hold-up Charleroi
Na de eerste helft ging het spel wat meer op en neer, maar veel grote kansen waren er nog steeds niet. Na een uur voetballen was het dan toch raak, al was dat niet gewild. Pechvogel Sander Berge kopte een verre ingooi van Dorian Dessoleil in eigen doel. Genk was op achtervolgen aangewezen.

Na dat eerste doelpunt konden zowel Charleroi als Genk (even) vieren. Beide ploegen scoorden, maar hun doelpunt werd afgekeurd. Al leek die van Genk eigenlijk niet afgekeurd te moeten worden. Genk kon geen vuist meer maken, waardoor het 0-1 bleef. Charleroi blijft zo achter met het maximum van de punten en staat op de eerste plek. Genk blijft verweesd achter met een vier op twaalf en staat momenteel op de achtste plek.