'Weiler heeft genoeg gezien, Zwitser gooit ploeg door elkaar'

'Weiler heeft genoeg gezien, Zwitser gooit ploeg door elkaar'

19-08-2017 16:31
3

René Weiler heeft de voorbije weken heel wat kritiek gekregen omwille van zijn opstellingen. Niet iedereen gaat akkoord met de keuzes van de Zwitser. Dat is de coach ook ter oren gekomen. Hij is dan ook van plan om alles door elkaar te gooien.

Na een vier op negen in de competitie moeten er punten gesprokkeld worden. Volgens La Dernière Heure zal Weiler ook dan de nodige wissels doorvoeren. Enigszins uit noodzaak, zo is Adrien Trebel geblesseerd. Een middenveld met Leander Dendoncker, Sven Kums en Sofiane Hanni zit er dus aan te komen.

Dat betekent ook dat Henry Onyekuru opnieuw een basisplaats krijgt op de linkerflank. Daarnaast is Lukasz Teodorczyk onzeker voor de partij, waardoor Isaac Kiese Thelin meer dan waarschijnlijk een basisplek krijgt. Sylvere Ganvoula was afgelopen donderdag nog actief met de beloften.

Ook de rechterflank krijgt een opfrissing. De bekritiseerde Dennis Appiah verhuist naar de bank. Wellicht wordt Alexandru Chipciu (als hij fit geraakt) een rijtje achteruit geschoven of krijgt de jonge Emmanuel Sowah een kans. Massimo Bruno zou zeker zijn van een basisplek.

De mogelijke elf: Sels; Chipciu/Sowah, Kara, Spajic, Obradovic; Dendoncker, Kums, Hanni; Bruno, Thelin, Onyekuru