Club Brugge moet uitkijken voor nieuwe aanwinst: Zéér strijdvaardig

Club Brugge moet uitkijken voor nieuwe aanwinst: "Zéér strijdvaardig"

19-08-2017 15:00
2

Club Brugge staat op het punt om een nieuwe transfer te doen. Saulo Decarli zou de nieuwe centrale verdediger worden bij Blauw-Zwart. Een goeie keuze, zo vindt de Duitse journalist Thomas Fröchlich.

Het Nieuwsblad vroeg aan Fröchlich of Decarli een versterking is voor Club. Hij antwoordt volmondig ja. "Met zijn is hij 1m88 kopbalsterk, hij heeft veel duelkracht en is zéér strijdvaardig. In die mate zelfs dat hij regelmatig kaarten pakte. Maar hij heeft ook een goede inspeelpass en kan best wel voetballen."

Decarli is op tactisch vlak bovendien flexibel. "In een viermansdefensie speel hij meestal links centraal, in een driemansdefensie was hij de meest centrale man. En zo fel hij kan tekeergaan op het veld, zo welopgevoed is hij ernaast. Een familiemens. Een rustige jongen, waarmee je een inhoudelijk gesprek kan voeren." 

De Zwitser leeft evenwel in onmin met zijn huidige club Eintracht Braunschweig. Is hij moeilijk om mee te werken? "Hij wil vooruit en heeft zijn eigen wil. Een grote drijfveer om een stap hogerop te maken, is het feit dat hij nu ook Zwitsers A-international wil worden. Zijn droom is het WK. De bondscoach zei hem dat hij daarvoor echter eerst op het hoogste niveau moet spelen."