Mulder stelt zich vragen bij keuzes van Weiler: Zo akelig

Mulder stelt zich vragen bij keuzes van Weiler: "Zo akelig"

19-08-2017 11:05
1

René Weiler heeft Anderlecht dan wel kampioen gemaakt, hij heeft ook al wat kritiek te verwerken gekregen. De fans willen nu graag 'champagnevoetbal' zien. Jan Mulder ook.

"De coach heeft Anderlecht sportief en financieel zeer geholpen met het kampioenschap, alle hulde, maar de manier waarop voelt niet lekker aan. Er wordt zo akelig precies over opstelling en speelwijze nagedacht", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Volgens hem worden er toch wat fouten gemaakt in de opstelling. "Er wordt zó lang nagedacht dat er een zekere bedrijfsblindheid optreedt, Hanni in Charleroi links op de zijkant belandt, dus op de verkeerde plek, Kums op de 10, dus op de verkeerde plek, Onyekuru op de bank, dus op de verkeerde plek.

"Invaller Stanciu rechtsbuiten, een verkeerde plek waar Stanciu de vervanger was van Chipciu, een speler die geen passende voorzet in de benen heeft en dus op de verkeerde plek staat, evenals Trebel, die met een gele kaart op zak en duidelijk zin in meer overtredingen nog gewoon verkeerd binnen de lijnen loopt", klinkt het.

Geen paniek
Toch ziet Mulder ook goede punten bij de coach. "Maar een Zwitser panikeert niet - geweldige eigenschap. Na de nederlaag suste Weiler met de juiste precisie verontruste journalisten met de constatering dat de competitie nog jong is en in de komende maanden alles kan worden rechtgezet. Zondag speelt Anderlecht thuis tegen STVV. Om deze verraderlijke klip te omzeilen, heeft René vast weer tot hoofdpijn aan toe gestudeerd op tactiek en opstelling. We zijn benieuwd", besluit hij.