Vanhaezebrouck sneert opnieuw naar eigen scouting: Bij ons niet het geval

Vanhaezebrouck sneert opnieuw naar eigen scouting: "Bij ons niet het geval"

19-08-2017 10:39
17

Hein Vanhaezebrouck is duidelijk niet tevreden. De coach van AA Gent zag de voorbije maanden (en zelfs jaren) heel wat sterkhouders vertrekken. Die werden niet altijd even goed vervangen. Gedeeltelijk de fout van de scouting, aldus Vanhaezebrouck.

"Een topclub moet verschillende pistes hebben voor het geval iemand plots vertrekt. Bij ons is dat niet het geval", sneert hij in Het Laatste Nieuws naar zijn eigen scouting. "Stel dat er morgen iemand 20 miljoen euro biedt voor Mamadou Sylla, dan hebben wij geen concrete opties klaarliggen."

"Terwijl ik als trainer zoveel mogelijk probeer mee te denken met de club. Ook al krijg ik van de andere kant dikwijls de wind van voren. Ik hield mijn been niet stijf toen Sven Kums, Laurent Depoitre en Matz Sels konden vertrekken. Ik had toen aan mezelf kunnen denken, hé, en niemand laten gaan."

Hij ziet andere topclubs volgens hem wel goed werk leveren. "Zoals Anderlecht nu - Leander Dendoncker mag zelfs niet weg voor 30 miljoen. Nogmaals: de fouten die we gemaakt hebben, liggen niet bij de inkomende transfers, maar eerder bij de inkomsten die we dáchten onder controle te hebben", vertelt Vanhaezebrouck.