Gekkenwerk: Japanse fan reist 9.000 kilometer om Simons aan het werk te zien

Gekkenwerk: Japanse fan reist 9.000 kilometer om Simons aan het werk te zien

19-08-2017 10:21
2

Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne, Eden Hazard. Het zijn allemaal topvoetballers die fans over de hele wereld hebben. Maar zij zijn niet de enige (ex-)Rode Duivels met fans over de hele wereld. Ook Timmy Simons.

De inmiddels veertigjarige veteraan heeft wel een heel opmerkelijke fan overgehouden aan zijn lange carrière. De Japanse vrouw Keiko. Zij arriveerde donderdag in Brugge voor maar één doel: haar held Simons nog eens aan het werk te zien. Voor de laatste keer.

Zo'n vijftien jaar geleden zag ze hem voor het eerst aan het werk in Kumamoto, Zuid-Japan. De stad waar de Rode Duivels tijdens het WK in 2002 logeerden. "Ik zag de trainingen en een oefenmatch tegen Costa Rica. Wow! Timmy was good! Very good", zegt ze in Het Nieuwsblad.

De tiende Timmy-trip
Voor Keiko is het al de tiende keer dat ze naar Europa trekt voor een 'Timmy-trip'. Ze kwam al kijken in Eindhoven, Nürnberg en nu dus ook in Brugge. "De eerste keer, bij PSV Eindhoven, geloofde ik het niet", lacht SImons. "Stond daar ineens een Japanse fan voor mij. Ze had een zakje thee mee, en origami-speeltjes voor de kinderen. Supervriendelijk. Maar ook raar. Gewoon raar."

Voor Keiko is het ook geen gewoon reisje. "Ik moet een heel jaar sparen voor deze trip. Nu was de vlucht alleen al 220.000 yen (1.700 euro, nvdr.). 'Mijn vrienden zeggen: Keiko, you're crazy.' Of ik hem 'Simons) mooi vind? Yes. Maar ik hou vooral van Timmy de voetballer. Hij speelt zo slím. Slimmer dan alle Japanners."

Moment suprême
Na de match tegen AEK Athene krijgt Keiko dan toch haar wens. Ze mag haar held Simons nog even spreken. Amper vijf minuutjes, maar meer dan genoeg voor Keiko. "Wow. Dit is een droom. Ik ben zó gelukkig. Maar ook verdrietig, want dit was de laatste keer. Timmy, my love... Tenzij we een steunfonds oprichten. Ja! The Keiko Foundation! Dan zamelen we geld in en kan ik Timmy nóg een keer zien", klinkt het enthousiast.