Vanhaezebrouck niet, Dury wel: Hij is een echte vader

Vanhaezebrouck niet, Dury wel: "Hij is een echte vader"

19-08-2017 10:05

Peter Olayinka is goed op weg om één van de seizoensrevelaties te worden. De 21-jarige huurling van Gent doet het bijzonder goed bij Zulte Waregem. Met de fusieclub lijkt hij de geschikte ploeg voor hem gevonden te hebben.

Olayinka was vrijdagavond weer één van de uitblinkers in de 0-4 zege tegen Standard. "Dit was indrukwekkend", reageerde hij achteraf tegenover Het Laatste Nieuws. "We wisten dat we kwaliteiten hadden, maar hier kwamen ze er ook helemaal uit."

Bij Gent kwam de aanvaller niet aan spelen toe. Bij Zulte Waregem is hij één van de uitblinkers. Zou de coachsverandering daar voor iets tussengezeten hebben? "Als je ergens niet in het team staat, moet je iets anders zoeken. Dan kan je achteraf alleen maar sterker terugkomen. Francky Dury is heel belangrijk voor mij. Hij geeft me vertrouwen. En hij praat veel met mij, als een echte vader", klinkt het.

De spelvreugde en frivoliteit spat er dan ook vanaf bij Essevee. "Vergis je niet. We werken daar héél hard aan tijdens de week, elke training weer. Alles staat in functie van vloeiend voetbal en dat doen we allemaal samen. Maar het resultaat is er: op het veld hebben we evenveel plezier als kleine kinderen die een wedstrijdje spelen", besluit hij al glimlachend.