Simons spreekt klare taal: Club Brugge gaat maatregelen treffen

Simons spreekt klare taal: "Club Brugge gaat maatregelen treffen"

19-08-2017 08:54
3

Hij is dan wel geen captain meer bij Club Brugge, toch blijft Timmy Simons er een heel belangrijke pion. De inmiddels veertigjarige middenvelder draait weer volop mee in dit nieuwe seizoen. Zelf had hij dat niet verwacht...

De afspraak was dat Simons enkel nog heel uitzonderlijk zou meedoen. Nu lijkt hij stilaan terug een basisspeler te worden, en de motivatie is duidelijk nog aanwezig. "Ik zal 'ne specialen' zijn, hé. Ik haat het nog steeds om te verliezen op training. ­Zolang die drive er is, ga ik door", stelt hij in Het Nieuwsblad.

Simons verwacht evenwel niet dat hij evenveel gaat spelen als vorig seizoen. "Ik ben nog steeds een volwaardig deel van de selectie, maar in mijn nieuwe rol had ik mezelf wat meer op de achtergrond verwacht. Geen titularis, maar wel ­wetende dat ik altijd klaar moest staan voor het geval dat. En dat is kennelijk nu al. Leuk, maar wie weet is het binnen een week alweer ­anders."

In december wordt Simons 41. Volgende zomer lijkt het écht voorbij voor hem. "Ik ga nog niet ­beginnen nadenken over nóg een extra jaar. Ik denk dat de club maatregelen gaat treffen om dat scenario absoluut te vermijden. Je moet als speler nu ook niet langer doorgaan dan nodig is."