Grote twijfels bij toekomst van Stanciu: Belgische competitie is te fysiek

Grote twijfels bij toekomst van Stanciu: "Belgische competitie is te fysiek"

19-08-2017 08:40
3

Voor Nicolae Stanciu moet dit seizoen het seizoen van de waarheid worden. De Roemeen moet bewijzen dat hij bij Anderlecht de patron kan worden op het middenveld, maar voorlopig ziet het er niet goed uit. Dat weet ook zijn landgenoot Mircea Rednic, de coach van Moeskroen.

Rednic geeft in Het Nieuwsblad aan dat de 'Roemeense invasie' voorlopig een flop is. "Kijk naar alle Roemenen die nu in België spelen. Zelfs Stanciu, een belangrijke speler van onze nationale ploeg, zit hier op de bank."

Toch denkt Rednic dat Stanciu nog hoop mag koesteren. "In zijn geval zeg ik wel: geef die jongen nog tijd. Hij is geen Messi, maar de verwachtingen lagen van meet af aan te hoog wegens die transfersom. Wiens schuld is dat? Anderlecht heeft dat betaald, hè. Ik ken hem, hij kan echt wel wat bijbrengen. Maar de Belgische competitie is eigenlijk te fysiek voor Roemeense voetballers. Wij zijn meer van tiki­taka."

Nochtans hadden Roemenen in het verleden wél succes in België, zeker toen Rednic zelf nog speelde. Toen waren de Roemeense voetballers fysiek echter veel beter. "Omdat wij twee keer harder trainden dan hier. Omdat communisten zich wilden bewijzen tegenover het kapitalisme. Na een match liepen wij naar huis op de autosnelweg met de bus achter ons aan. En niet op Nike, wel op Chinese zolen waarmee je elk steentje voelde."