Vertrekker trapt na richting Vanderhaeghe: Hij was niet eerlijk met mij

Vertrekker trapt na richting Vanderhaeghe: "Hij was niet eerlijk met mij"

19-08-2017 08:12
4

Yassine El Ghanassy verlaat België al opnieuw. Hij is officieel voorgesteld als nieuwkomer van FC Nantes. De flankspeler verlaat de Jupiler Pro League met een sneertje aan coach Yves Vanderhaeghe.

El Ghanassy verbergt niet dat zijn relatie met Vanderhaeghe moeizaam verliep. "We hebben altijd respect gehad voor elkaar, maar... Ik voerde liever een discussie met Adnan Custovic, de assistent-trainer, dan met de coach. Adi is direct. Hij legt de zaken uit zoals ze zijn, terwijl de coach niet zei wat hij dacht. Hij probeerde altijd lief te zijn, maar dat werkt niet met zo'n grote groep", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

Nochtans mag Vanderhaeghe trots zijn op vorig seizoen. "Voor alle duidelijkheid: zijn werk mag gezien worden, hé. Twee keer play-off 1 gehaald, de bekerfinale gespeeld en voor het eerst met KVO Europa in. Vanderhaeghe is een heel goede coach - zijn trainingen waren top - , maar hij was niet altijd eerlijk tegen me."

Het breekpunt was de bekerfinale. Toen mocht El Ghanassy niet starten, en dat valt hem nog steeds zwaar. "Een paar keer hebben we wrijvingen gehad. Na de bekerfinale onder meer. We hadden nooit mogen verliezen van Essevee. Ik was gefrustreerd omdat ik vond dat ik altijd in de basis had moeten staan. Iedereen weet toch wat ik een ploeg kan bijbrengen?"