Genkenaar bevestigt transfergeruchten: Het was fiftyfifty in mijn hoofd

Genkenaar bevestigt transfergeruchten: "Het was fiftyfifty in mijn hoofd"

19-08-2017 07:57

Racing Genk kreeg deze zomer aanbiedingen voor heel wat spelers, ook voor Aly Samatta. De Tanzaniaan was gegeerd in het buitenland, en hij zei niet meteen nee.

In Het Belang Van Limburg geeft de spits toe dat hij heeft getwijfeld. "Om eerlijk te zijn: het was in mijn hoofd heel even fiftyfifty. Als voetballer ben je een soldaat, die overal zijn job doet in zijn carrière en voor elke club het beste van zichzelf geeft. Een carrière is kort, iedereen mikt steeds hoger", klinkt het bij de spits.

Uiteindelijk zette hij dat toch uit zijn hoofd. "Al snel kwam ik tot het besluit dat het beter was om nog minstens een jaar te blijven. Ik heb nog maar één volledig seizoen Genk achter de rug. Ik ben nog steeds stappen aan het zetten en waar kan dat beter dan bij deze club? Bovendien wil ik heel graag een prijs pakken met KRC Genk, de titel of de beker."

Daarbij komt nog dat de Belgische competitie ideaal is voor zijn ontwikkeling. "Ik ben tevreden met de progressie die ik maak. Ik ben op de eerste plaats meer aanwezig. Vroeger verdween ik soms voor een kwartier uit de wedstrijd, nu ben ik voortdurend beschikbaar als aanspeelpunt. Ik slaag er makkelijker in om een bal bij te houden en ben vooral slimmer geworden in het vrijlopen."

Invloed van de coach?
Coach Albert Stuivenberg helpt zijn spits met duidelijke richtlijnen. "Ik moet van deze coach blijven denken op het veld, niet puur op instinct voetballen. Hij vraagt me om soms weg te blijven van de bal, in de rug van verdedigers te kruipen. Ik moet soms mijn loopbeweging uitstellen, voor doel komen in plaats van er al te staan. Zoals bij beide goals op Antwerp."