Lierse speelt weer gelijk, Roeselare (even) alleen aan de leiding

18-08-2017 22:30

Vrijdag keken Lierse en Roeselare in de Proximus League elkaar recht in de ogen. De eerste wedstrijd van speeldag drie eindigde in een gelijkspel. Beide ploegen konden twee keer scoren, 2-2 op het Lisp.

Op de eerste twee speeldagen eindigden de matchen van Lierse ook op 2-2. Vrijdag leken de Pallieters op weg naar de zege, maar in de blessuretijd liep het toch nog mis voor de thuisploeg. Thibaut  Van Acker maakte heel laat nog gelijk in Lier.

In het begin van de wedstrijd was Roeselare nog verdiend op voorsprong gekomen. Raphael Lecomte zorgde voor de 0-1. Na de rust had Lierse eindelijk een antwoord in huis. Tien minuten voor affluiten maakte Megan Laurent gelijk. Enkele minuten later leek Mohamed El Gabbas Lierse de zege te bezorgen, maar dat was dus zonder Van Acker gerekend.

Door het gelijkspel wordt Roeselare voorlopig met zeven punten alleen leider. Cercle Brugge kan zaterdag alleen leider worden, maar dan moet het wel gaan winnen op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Ook Union - Westerlo is nog voor zaterdag. Zondag sluiten KFCO Beerschot Wilrijk en Tubize de speeldag af.