De Mos doet opmerkelijke voorspelling voor Club Brugge

De Mos doet opmerkelijke voorspelling voor Club Brugge

18-08-2017 19:53
3

Club Brugge kroop donderdag door het oog van de naald tegen AEK Athene. Vooral in de eerste helft waren de Grieken gevaarlijk, maar uiteindelijk eindigde de match nog op een brilscore. Moet lukken in Athene, zo vindt Aad de Mos.

De Nederlander denkt dat Club wel gaat doorstoten. "Ik vind 0-0 een prima uitslag. Volgens mij hoeft Club Brugge zich geen grote zorgen te maken. Al geeft die 9 op 9 in de competitie misschien toch een vertekend beeld. In Lokeren, dat was een non-match, die waren niet gemotiveerd. En Eupen is ook niet meteen een referentie, terwijl ze tegen Zulte geluk hebben gehad", vertelt hij op Q2.

Toch vindt De Mos de Bruggelingen een betere ploeg dan AEK. "Ik heb zelf nog gewerkt in Griekenland. Er zal een pak volk zijn in het Olympisch Stadion en ik weet uit ervaring dat die supporters AEK vooruit zullen schreeuwen. Nochtans kunnen zij volgens mij moeilijk het spel maken. Maar hun fans dwingen hen naar voren, dat is daar altijd zo.

Club zal buitenshuis meer kunnen counteren dan thuis, en dan is alles mogelijk volgens De Mos. "Als Club scoort, gaan ze door. Maar dan mogen ze wel niet gaan spelen zoals op bezoek bij Istanbul Başakşehir."