'Praet kan Sampdoria al na één seizoen verlaten voor avontuur in Premier League'

'Praet kan Sampdoria al na één seizoen verlaten voor avontuur in Premier League'

18-08-2017 18:40

Dennis Praet verhuisde vorige zomer van RSC Anderlecht naar Sampdoria. De eerste maanden in Italië waren moeilijk, maar ondertussen is de middenvelder een basisspeler. En dat levert hem meteen interesse op uit de Premier League.

Volgens Il Secolo staat Praet namelijk op het verlanglijstje van Rafael Benitez bij Newcastle United. Er is sprake van concrete interesse. De Magpies zouden eerstdaags een bod uitbrengen op onze landgenoot. Sampdoria lijkt niet meteen geneigd om Praet te laten vertrekken, maar anderzijds kan het de miljoenen uit de Premier League goed gebruiken om enkele transfers te finaliseren.

De Italiaanse middenmoter is naarstig op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Björn Engels en Omar Colley staan op het verlanglijstje, maar Sampdoria heeft niet genoeg financiële middelen om hen aan te trekken. Als de transfer van Praet er effectief komt, kunnen de Italianen doorduwen voor een verdediger. Bij Newcastle kan Praet herenigd worden met ex-ploegmaats Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic.