'Toby Alderweireld gaat niet verlengen bij Spurs en trekt naar grote concurrent'

'Toby Alderweireld gaat niet verlengen bij Spurs en trekt naar grote concurrent'

18-08-2017 18:20
1

Toby Alderweireld is momenteel met Spurs aan het onderhandelen over een nieuw contract. Maar volgens Manchester Evening News is de centrale verdediger echter niet van plan om bij te tekenen.

Alderweireld zou volgens het Britse medium immers kunnen rekenen op interesse van Manchester City. Pep Guardiola wil voor het einde van de transfermercato nog een centrale verdediger aan zijn selectie toevoegen. Er is ook interesse in Jonny Evans van West Bromwich Albion, maar Alderweireld staat hoger op het verlanglijstje van de Spanjaard.

Het wordt echter geen sinecure Alderweireld weg te plukken bij de Spurs. De verdediger ligt in de bovenste schuif bij trainer Mauricio Pochettino, maar weigert momenteel zijn contract te verlengen. Volgens Daily Mail vraagt de Rode Duivel een stevige opslag. Hij eist ongeveer 100.000 euro per week, waarmee hij één van de topverdieners zou worden.

Die is voor Tottenham een groot struikelblok, waardoor een transfer naar City de beste oplossing kan zijn voor beide partijen. Bovendien heeft Tottenham al geanticipeerd op een vertrek. De Spurs hebben al een akkoord met Ajax-verdediger Davinson Sanchez