Vanhaezbrouck hekelt Gent-bestuur: Dat heb ik moeten vernemen in de krant

Vanhaezbrouck hekelt Gent-bestuur: "Dat heb ik moeten vernemen in de krant"

18-08-2017 17:15
5

Hein Vanhaezebrouck heeft stevig uitgehaald naar het bestuur van AA Gent. De selectie van de Buffalo's wordt steeds kleiner en bovendien kampen ze met een tekort aan voetbalbelgen.

"Die problemen kaartte ik vorig jaar al aan. Toen zijn we intensief op zoek gegaan naar oplossingen, maar een aantal van die pistes zijn om diverse redenen niet doorgegaan", vertelde Vanhaezebrouck aan Het Nieuwsblad. "Of we die problemen onderschat hebben? Wellicht wel. Op enkele jonge Belgen na hebben we geen Belgen bijgekregen, integendeel."

Bovendien verloor Gent afgelopen week nog Kalifa Coulibaly, die de overstap maakte naar het Franse Nantes. "Ik was verrast door zijn vertrek, maar wat als er morgen een club 20 miljoen biedt voor Sylla. Dan moet je als club gewapend zijn tegen dat vertrek en andere spelers halen. Dan moet je andere pistes bewandelen en die hebben we momenteel niet."

Van het vertrek van reservedoelman Jacob Rinne was Vanhaezebrouck zelfs niet op de hoogte. "Dat heb ik moeten vernemen in de krant. Dat is dan leuk meegenomen dat journalisten inside informatie hebben waarover ik niet beschik. Maar zoiets is geen drama", besloot de trainer van de Buffalo's.