Journalist maakt zich zorgen over return Club: ''Het is te veel hots-knots''

Journalist maakt zich zorgen over return Club: ''Het is te veel hots-knots''

18-08-2017 15:43
4

Club Brugge kwam donderdagavond in het eigen Jan Breydelstadion niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen AEK Athene. Blauw-Zwart wacht dus een pittige return in Griekenland. Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, verwacht dat letterlijk en figuurlijk een heetje avondje in Athene.

Vandewalle benadrukt dat 0-0 geen slechte uitslag is in Europees verband, maar was niet onder de indruk van de Bruggelingen. ''Club Brugge was beter in de tweede helft en had zelfs kunnen winnen. Maar dan had het wel heel veel meeval nodig gehad. Het voetbal was in die periode iets beter, maar zo slordig en o zo weinig kansen. En om te scoren heb je kansen nodig. Dit Club mist verfijning. Het is te veel hots-knots'', luidt het kritisch in zijn commentaar.

Vooruit kijkende op de return maakt Vandewalle zcih vooral zorgen over de achterhoede van de vice-kampioen. ''De defensie rammelde aan alle kanten en AEK versierde de ene kans na de andere. De Grieken vormen geen wereldploeg, maar kregen zo veel ruimte dat ze wel gevaarlijk moesten zijn. Doelman Horvath hield Blauw-Zwart toen recht'', schrijft Vandewalle.

Hij acht de ploeg van Ivan Leko echter niet volledig kansloos. ''In principe kan het nog alle kanten uit. Met Emmanuel Dennis, gisteren bleekjes, weet je bijvoorbeeld nooit. En met Hans Vanaken in de vorm van de tweede helft, is ook nog wat mogelijk'', stipt hij twee lichtpuntjes aan.